تاریخچه:
همزمان با تشکیل شورای نظارت و سنجش آموزش در دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی در اواخر دهة 1360، به منظور کمک به اجرای مصوبات آن و گسترش ارتباط مطلوب وسالم بین دانشگاهها و وزارت متبوع، طبق بخشنامه وزارتی، در هر یک از دانشگاه ها دفتری به نام « دفتر سنجش، نظارت و ارزیابی » زیر نظر معاونت آموزشی دانشگاه تشکیل گردید. پس از مدتی با توجه به لزوم ایجاد مدیریت برنامه ریزی در دانشگاه نام آن به « دفتر برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی آموزشی » همچنان زیر نظر معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تغییر یافت و مسئولیت برنامه ریزی درسی نیز به این دفتر محول گردید. در سال 1393 با تصویب چارت جدید در هیأت امنای دانشگاه، « گروه نظارت و ارزیابی دانشگاه » زیر نظر مستقیم رئیس دانشگاه و در حیطه فعالیت های وسیع تری شکل گرفت. اهم وظایف گروه نظارت و ارزیابی به شرح ذیل می باشد
· اجرای مصوبات و دستورالعملهای شورای نظارت و ارزیابی آموزش عالی.
· جمع آوری اطلاعات و آمار مورد نیاز در چارچوب مصوبات شورای نظارت و ارزیابی و تجزیه و تحلیل دادهها و دستهبندی اطلاعات مربوط به آن و ارائه گزارش به شورای نظارت و ارزیابی.
· همکاری با گروه های نظارت و ارزیابی اعزامی از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری.
· تهیه گزارش مربوط به کیفیت آموزشی دانشگاه بر اساس الگوی تنظیم شده از سوی شورای نظارت و ارزیابی آموزش عالی و ارائه آن به ریاست دانشگاه جهت انعکاس به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پایان هر نیمسال.
· ارزیابی ارتقاء کمیت و کیفیت فعالیتهای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، اجرایی و میزان کارایی برنامه ها و مقررات بر اساس عوامل و شاخص های تعیین شده.
· ...
در حال حاضر تشکیلات اداری گروه نظارت و ارزیابی دانشگاه بوعلی سینا مشتمل بر شورای نظارت و ارزیابی و دفتر نظارت و ارزیابی، با حضور رئیس گروه نظارت و ارزیابی و کارسناش گروه نظارت و ارزیابی به وظایف خود عمل می کند.
مدیران نظارت و ارزیابی از بدو تأسیس تاکنون